top of page

Zo maak je in 1-2-3 een handige, flexibele én leuke gezinsplanner!

Bijgewerkt op: 28 nov. 2023


kleine jongen vult de familie weekplanner - gezinsplanner

Nu ik ’s avonds meer weg ben, en ook de kinderen agenda’s krijgen om rekening mee te houden, voelde ik dat het tijd werd voor wat organisatorische en visuele ondersteuning. En laat dat nu net één van mijn hobby’s zijn :).


Visueel maken van to do’s, maar ook planningen geven namelijk instant rust in je hoofd. Een maandkalender (of Collender ) was er al, maar ik zocht iets met meer plaats, én iets dat kon mee-evolueren met de steeds wisselende planningen.

Want o nee, het is niet omdat je je weekplanning maakt, dat die ook zo blijft. Bovendien zocht ik iets groters en duurzamers dan een blad papier voor elke week. En krijtborden vind ik echt niet prettig.

Dus dacht ik: een whiteboard. Met vakjes per dag en per gezinslid.


Ideale plek: de verticale radiator. Helaas kan je daar niet op schrijven (nee, écht niet) dus ging ik op zoek naar een magnetisch whiteboardfolie dat ik gewoon op de radiator kon ‘plakken’. In mijn zoektocht verwarde ik statisch echter met ‘magnetisch’ en ontving ik na enkele dagen een rol met een hele hoop whiteboard-vellen.

Niet magnetisch, maar statisch dus. Het verschil is dat deze niet alleen kleven op metalen ondergrond, maar o-ve-ral!

Niet wat ik in eerste instantie in gedachten had, maar ik had ze, dus ging ik ze gebruiken.


En zo knutselde ik onze gezins-planner ineen.

DIY-plannerbenodigdheden om je eigen gezinsplanner te maken

proces van het maken van een familieplanner


proces van het maken van een familieplanner

proces van het maken van een familieplanner

proces van het maken van een familieplanner

Ondertussen werd deze planner reeds een goede twee maanden getest, en volmondig goedgekeurd. Door a l l e gezinsleden, klein en groot.


klein meisje dat de gezinsplanner invult

kinderen voor de familieplanner

Onderhoud

Net zoals een gewoon whiteboard, wordt dit vel ook wel wat ‘vuil’ van telkens te schrijven en te wissen. Maar net zoals een gewoon bord, kan je het opnieuw proper krijgen met schoonmaakmiddelen voor ramen, nagellakremover (zonder aceton) of deodorant. Naar een ecologische variant zoek ik zelf nog even verder.

Comments


bottom of page