top of page

Waar kan je met je boeken terecht? 5 nieuwe bestemmingen voor oude boeken.

Bijgewerkt op: 24 mrt.

Boeken opruimen, dat kan best lastig zijn. Hoe je die boekenkast toch kan aanpakken, dat lees je in deze blog: Zo ruim je je boekenkast op.


Maar het kan ook helpen om te weten waar je met je boeken terecht kan. Hier enkele nieuwe bestemmingen voor jouw oude boeken:


stapels boeken

Opruimen voor het goede doel met Oxfam bookshop (BE) en Books 4 Life (NL)

In de Oxfam bookshops (België) en Books 4 Life (Nederland)zien ze jou en je boeken heel graag komen. De opbrengst van de verkoop gaat namelijk naar de Oxfam-projecten wereldwijd en andere goede doelen.


  • Oxfam bookshops vind je in België in Antwerpen, Gent, Leuven, Kortrijk en Hasselt, maar ook in hun andere tweedehandswinkels (Oxfam Solidariteit) ben je welkom met je boeken. Een overzicht van de winkels vind je hier.

  • Books 4 Life heeft 6 winkels verspreid over Nederland. Deze vind je hier.


boeken in een oxfam bookshop

Boekenruilkastjes: stop ze in een ander kastje

Een andere mogelijkheid om je boeken weg te geven is via boekenruilkastjes. Die bestaan ondertussen in alle maten en soorten, van oude telefooncellen tot prachtige kunstwerkjes aan gevels, voortuinen of openbare parkjes. Hier kan je geen hopen boeken kwijt, maar slecht enkele. Leuk is dat je er natuurlijk ook weer enkele mee kan nemen, om daarna weer te ruilen natuurlijk!


WAAR vind je zo’n kastje?

Een overzicht van de Belgische ruilkastjes vind je via de Facebookpagina: Ruilboekenkastjes België.

Of even extra je ogen open houden wanneer je door de straten in je buurt rijdt.


boekenruilkastje

Maak er een spelletje van met Book crossing en Boekenjagers

Wil je het iets spannender aanpakken, dan kan je je boek verstoppen of op een openbare plaats achterlaten voor een vreemde boekenliefhebber.

  • De Boekenjagers is een Facebookgroep waar de leden boeken verstoppen en gaan zoeken. Verstop je je boek, dan post je een foto met een vage omschrijving van de vindplaats. En dan is de jacht geopend. 

  • Met Book Crossing kan je je boek blijven volgen. Je labelt je boek en laat het dan de wijde wereld in. Hoe het precies werkt, vind je hier.


boek in plastic zakje met briefje erbij voor de vinder


Schenk aan de kringloopwinkel

Heb je echt veel boeken te geef, of geen Oxfam Bookshop / Books 4 Life in je buurt, dan kan je zeker met je boeken terecht in een kringwinkel in je buurt.  Ook daar zien ze je graag komen!

Een overzicht van de kring(loop)winkels in jouw buurt vind je hier:vrouw winkelt in kringwinkel met tweedehands boeken

Boeken verkopen

Er zijn hier en daar ook mensen en organisaties die jouw boeken inzamelen en verkopen. Soms kan je hierdoor ook een centje verdienen.Er zijn dus heel wat manieren om je oude boeken een nieuw leven te geven. Maar om dat te kunnen doen, moet je natuurlijk wel eerst die boekenkast opruimen.


Hulp bij het opruimen? Dat doen wij met veel plezier. Klik hier voor jouw opruimcoach.

Comments


bottom of page