Hoeveel kost een opruimcoach?
Onze aanpak en tarieven vind je op deze pagina: AANPAK EN PRIJS
Hoeveel sessies er ingepland worden, is per situatie verschillend. Soms hebben klanten enkel een duwtje in de rug nodig, soms is een langer traject aan de orde. Hoe lang en hoeveel keer je samenwerkt met je opruimcoach, beslis je sowieso volledig zelf.
Hoe kan ik een opruimcoach inschakelen met mijn PVB / PAB (België)?
Dat gaat eigenlijk vrij eenvoudig:
Om een opruimcoach in te schakelen met je PVB / PAB, maken we eerst een samenwerkingsovereenkomst op.
Deze overeenkomst onderteken je en dien je in bij het VAPH: ofwel doe je dit zelf via het e-platform (met behulp van onze handleiding), ofwel via je bijstandsorganisatie.
Van zodra deze is goedgekeurd, kunnen we aan de slag. Doorgaans ontvangen onze klanten binnen de week de goedkeuring.
Helpt een opruimcoach echt met opruimen, of blijft het enkel bij advies en tips?
Een opruimcoach steekt zelf de handen uit de mouwen en gaat samen met jou aan de slag. Dat is dan ook meteen hét grote verschil met heel wat andere hulp: je hoeft het écht niet alleen te doen.
Maar opruimcoaches gaan ook verder: indien gewenst brengen ze ook je spullen weg of brengen bakjes/organizers voor je mee. Ben je fysiek minder goed te been, dan zullen zij het hele hef- en tilwerk van je overnemen.
Wat een goede opruimcoach niet zal doen: de beslissing over wat blijft en wat niet, dat zal een opruimcoach nooit in jouw plaats maken. Die beslissing blijft bij jou. Ze zullen je wel helpen met hun kennis en inzicht om die beslissing te maken, maar zullen je nooit dwingen om afstand te doen van spullen waar je niet klaar voor bent.
Ik voel te veel schaamte om hulp te vragen. Hoe gaan jullie hiermee om?
We begrijpen als geen ander wat rommel en chaos teweeg kan brengen. Dat het er zelfs voor kan zorgen dat een deel van onze klanten geen bezoek meer durft/durfde te ontvangen uit schaamte.
En juist dat is de reden waarom wij onze job zo graag doen: positieve verandering kunnen brengen in de huizen en levens van anderen. Voor ons hoef je dus helemaal niet beschaamd te zijn: het is onze job en we houden ervan om rommel en chaos aan te pakken.
En nog een pluspunt: je hoeft al zeker niet op te ruimen voor we langskomen.
Kan een opruimcoach echt een verschil maken?
Jazeker. Veel mensen hebben het gevoel dat ze blijven opruimen of weten niet waar te beginnen. Een opruimcoach zorgt ervoor dat je echt aan de slag gaat en creëert een opbergsysteem dat wél werkt. Maar naast de praktische ondersteuning en kennis, leren ze je ook anders en bewuster met je spullen omgaan. En het zijn die nieuwe inzichten en die gedragsverandering die zal zorgen voor het grootste resultaat op lange termijn.
Een goede opruimcoach maakt zichzelf overbodig.
Hoe word ik opruimcoach?
Iedereen kan opruimcoach worden. Natuurlijk is het erg belangrijk dat je georganiseerd bent, maar ook ervaring, kennis en inzicht hebt in het opzetten van efficiënte opbergsystemen voor anderen.
Naast je organisatorische talent, heb je ook een pak people-skills nodig: een groot luisterend oor, inlevingsvermogen en geduld. Je gaat namelijk in eerste instantie met mensen aan de slag, in de tweede plaats pas met hun spullen. Opruimen en organiseren is maatwerk op het tempo en volgens een aanpak die bij je klant hoort.
Een opleiding is geen verplichting, maar toch vind ik een opleiding een meerwaarde. Hier een overzicht van enkele mogelijke opleidingen:
NEDERLAND
BELGIË
De meeste organizers oefenen hun beroep uit als zelfstandige. Hou er dus rekening mee dat je ook ondernemer wordt en dat ook dat een groot deel van je tijd zal vragen: opzetten en onderhouden van een website, sociale media, administratie en boekhouding, vragen beantwoorden, netwerk uitbreiden, enz.
Kan ik me aansluiten bij jouw team?
Ik werk met een top team freelancers in België en Nederland. Op dit moment zoek ik geen uitbreiding, maar verzamel ik wel de gegevens van wie geïnteresseerd is om mijn team te versterken. Heb je interesse, vul dan dit formulier in.