top of page

5 voordelen van een georganiseerde administratie

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden

Waarom een georganiseerde administratie belangrijk is.


Administratie is voor heel wat mensen een vervelend klusje. Het kan zelfs een hele hoop stress geven. Denk maar aan die mailbox waarlangs ook heel wat administratieve info en documenten binnenkomen.

Helaas, er is geen ontkomen aan. Administratie hoort nu eenmaal bij elke woning, elk huishouden, elke burger. En het moet gebeuren. Een goede organisatie van je administratie - en mailbox - is dan ook heel belangrijk én geeft je bovendien enkele grote voordelen.

vrouw aan tafel bekijkt kassaticket

1. TIJD SPAREN

Het doel én resultaat van een georganiseerde administratie is dat je binnen 1 minuut kan vinden wat je zoekt. Of dat je in 1 minuut je documenten kan archiveren. Gedaan met zoeken naar die ene factuur, of dat ene attest. Die tijd kan je aan leukere zaken spenderen.


2. GELD SPAREN

Met een overzichtelijke administratie, en dus ook een overzichtelijke mailbox, kan je ook heel wat geld uitsparen, én verdienen. Laattijdige betalingen, kunnen leiden tot boetes. Of je kan terugbetalingen en premies missen doordat je geen overzicht hebt op je documenten en e-mails. Door gebrek aan overzicht kan het zijn dat je te veel betaalt aan verzekeringen, of dat je nog betaalt voor lidgelden en abonnementen die eigenlijk niet meer actueel zijn.


3. PLAATS SPAREN

Rekeninguittreksels van 50 jaar oud, oude schoolboeken, die moét je echt niet bewaren. Je mag natuurlijk alles bewaren wat je wil, maar als je weet wat je moét bewaren en wat eigenlijk weg mag, kan je heel wat plaats besparen.

Bovendien kan je met een digitale administratie nóg meer plaats uitsparen én kan je er vrij gemakkelijk voor zorgen dat je je bestanden kan delen, dat er een back-up is en dat je ze van overal ter wereld kan raadplegen.


kast met daarop witte ringmappen

4. OVERZICHT VOOR NABESTAANDEN

Een heel belangrijke reden om je administratie onder handen te nemen, dat is om voorbereid te zijn op het moment dat jij het zelf niet meer kan regelen door ziekte of overlijden. Dan is het erg handig voor je naasten of nabestaanden, wanneer ze snel kunnen terugvinden wat ze nodig hebben om je administratie - tijdelijk - over te nemen.


5. NO MESS, NO STRESS

Een georganiseerde administratie en mailbox zorgen voor minder zoeken, minder geldverlies en overzicht voor jezelf en je nabestaanden. DIt alles zorgt ervoor dat je administratie je heel wat minder stress bezorgt.


HULP BIJ JE ADMINISTRATIE

Schakel onze hulp in om van je administratieve chaos een overzichtelijk systeem te maken! Hier vind je alvast jouw gratis handleiding met daarin wat je moet bewaren, hoe lang en ook hoe je het kan aanpakken.


voorblad van de gratis handleiding administratie

Comments


bottom of page