top of page

Veilig en snel bankieren met je telefoon? Maak kennis met Itsme!

Bijgewerkt op: 21 apr. 2020

Het gaat snel, die digitale veranderingen. Té snel misschien, en daar zijn we ons zeer van bewust. Maar toch zijn er sommige digitale snufjes die ons leven écht wel een pak eenvoudiger kunnen maken, als je ze kent, en kan vertrouwen tenminste.

Daarom deelt onze digitale organizer Bart graag zijn tips met jou. Vandaag een de handige app Itsme waarmee je veilig kan bankieren.


Waarom itsme®?

Niets omslachtiger dan een waslijst bij te houden aan wachtwoorden en gebruikersnamen om in te loggen of om transacties digitaal te ondertekenen, niet? Misschien heb je wel ergens een lijstje genoteerd, wat niet alleen erg gevaarlijk is, maar dat je misschien ook niet altijd bij de hand hebt. Itsme® maakt er komaf mee.

Ook de kaartlezer voor je bankkaart of identiteitskaart worden overbodig met deze app.

Bovendien laat itsme® je bepaalde contracten of akten digitaal ondertekenen, waardoor je bijzonder veel tijd en papier bespaart.


Hoe maakt itsme® je digitale leven eenvoudiger?

Veilig inloggen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning

Via Itsme® kan je inloggen bij banken, verzekeraars, ziekenfondsen, ondernemingslokketten, internetproviders,… maar ook bij een groeiend aantal overheidsdiensten: Tax-on-web, MyPension, Student@Work,… de lijst van partners is erg lang - je vindt ze hier.Snel en gemakkelijk delen van je persoonlijke gegevens

Heel fijn is dat je meteen ziet welke gegevens je deelt, en je dus alsnog kan beslissen of je dit wenst te doen of niet.


Bevestigen en ondertekenen

Door het plaatsen van een digitale handtekening met itsme® rond je digitale transacties in een mum van tijd af: een document goedkeuren bij een sociaal secretariaat, een overeenkomst sluiten met een Interimkantoor, een lening verkrijgen bij de bank, een notarieel document ondertekenen, een huurovereenkomst aangaan, een bod indienen op een onroerend goed, de aankoop van een onroerend goed officialiseren, een aangetekende zending ondertekenen,…Maar is het veilig?

  • Je digitale identiteit kan enkel gebruikt worden op je gsm, met je simkaart en je geïnstalleerde itsme®-app. Een unieke combinatie die alleen jou toegang geeft.

  • Er bestaat geen databank van itsme®-codes. Je bent dus de enige persoon in de wereld die de 5-cijferige code kent om je itsme® te gebruiken.

  • Mobiele interacties met itsme® verlopen niet zomaar over het gewone internet maar maken bijkomend gebruik van de hoogbeveiligde simkaart en het netwerk van de mobiele operatoren. Dat maakt itsme® bijzonder betrouwbaar, want zowel je digitale identiteit als je interacties zijn altijd beschermd.

  • Bij Belgian Mobile ID worden je gegevens altijd versleuteld voor opslag of communicatie aan een partner (uiteraard mits de gebruiker hiermee instemt) en zijn alle partijen beschermd tegen fraude- en manipulatiepogingen.

  • De gegevens worden beveiligd opgeslagen in het veiligste datacenter in België dat we konden vinden en zullen de EU niet verlaten.

Overtuigd?


Van start met itsme®

Het opzetten van je account is erg eenvoudig en kan via je bankkaart + digipass of via je identiteitskaart + kaartlezer.

Alle stappen worden je heel erg duidelijk uitgelegd in deze video. 


Bart en Pieter zijn onze digital organizers en helpen jou graag met je digitale chaos, van mailboxen tem foto's. Meer info vind je hier: https://www.nelecolle.be/digitale-organisatie

留言


bottom of page