top of page

Opruimen wanneer je adhd hebt én veel creatieve ideeën is niet zo eenvoudig. Een mooie getuigenis!

Bijgewerkt op: 4 jan.

Enige tijd geleden schreef De Kringwinkel een wedstrijd uit met als prijs een opruimsessie met opruimcoach Nele Colle. Uit de vele inzendingen werd A.als winnares gekozen.

Enkele maanden later (corona, jeweetwel ;) ) gingen we aan de slag en dit is haar mooie, eerlijke verslag van de dag:


"Met de nodige stress ontvang ik een stralende , héél enthousiaste Nele. 

Gelukkig werkt haar enthousiaste, positivisme  héél aanstekelijk,  waardoor ik ook echt gemotiveerd kan beginnen aan mijn chaos Van de kringwinkel ben ik al hevige fan "van het eerste uur" en dat blijkt een "onbehandelbare verslaving" te zijn.   Het concept vind ik absoluut fantastisch daar het "geven van een tweede leven" aan voorwerpen van allerlei categorieën die je maar bedenken kan! Armoede is van deze tijd, ook bij ons;  hierdoor deze mensen ook de kans hebben om mooie spullen aan te schaffen aan een kleine, democratische prijs! Ik ben héél creatief aangelegd en heb honderden ideeën in mijn hoofd van dingen die ik graag hergebruik om er zelf een nuttig/mooi nieuw ontwerpje/item van te maken! Bij elk artikel dat mijn aandacht trekt kan ik zowaar onmiddellijk een 3-tal ideetjes oproepen van wat de mogelijkheden zijn om hier zelf iets anders mee te maken. Vaak gebruik ik de spullen niet "waarvoor ze eigenlijk dienen".

een rommelige kamer vol onnodige spullen

Zodra ik 3 misbare/overbodige items heb en naar de kringwinkel breng, heb ik 10 andere stuks  waaraan ik niet kan weerstaan en  dus meebreng.   Op die manier heb ik mijn eigen "kringwinkel @home"  aangelegd!   Ik beken dat het fel overdreven is wat ik allemaal verzamel  en leuke, originele plannen mee heb!  Het is een echte eye-opener voor mij dat Nele opmerkt: "Ga je dit ook wel effectief uitvoeren/gebruiken/maken?" Ik moet bekennen dat ik onmiddellijk enkele (veel plaats-innemende) items kan elimineren omdat ik bij nader inzicht het toch te moeilijk vind om uit te voeren én die op mijn gemoed werken telkens ik ze zie staan! Daardoor ontstaat er enorm véél chaos in mijn hoofd, daar ik tevéél chaos in mijn omgeving creëer! Gezien ik adhd heb, wordt het een bijna onmogelijke opdracht voor mij om mijn "lekker drukke" chaos in huis  op  mijn eentje aan te pakken...en ook om er maar enige structuur in te brengen! Het is zelfs zo erg geworden dat ik geen overzicht meer heb van wat ik allemaal heb verzameld, wat het spijtige gevolg heeft dat ik zelfs niet kan knutselen, daar ik het overzicht volledig kwijt ben!


een rommelige kamer vol onnodige spullen

Wat me aangenaam verrast is dat Nele mijn (trage!) tempo volgt! Ik vreesde dat het mij compleet zou overspoelen en ik mijn focus, aandacht zou verliezen! Nele roept me  vaak terug omdat ik steeds weer afgeleid word door andere spullen waar we nu niet mee bezig zijn. Het opdelen in categorieën is voor mij héél nuttig.  Alles samen zetten wat bij elkaar hoort. Dan gaan we de spullen die ik wil houden ook onderverdelen in categorieën en dat alleen al creëert direct rust! Ook kan ik beter uitsorteren wat ik van deze categorie niet meer nuttig vind en dus voor de kringwinkel bedoeld is. Zo bleek ineens dat ik 4 dozen aan kadertjes had 🤣  en dan komt Nele met het creatieve voorstel om de diepzinnige spreuken waar ik zo van hou, in de kadertjes te maken en op die manier een héél mooie tweede leven kan schenken aan deze "uit de hand gelopen verzameling"   Eén heel grote stimulans is dat Nele op het einde van de dag, een mooi plan maakt van hoe ik het verder kan aanpakken om nog beter te ordenen, ook tips naar de toekomst toe om te voorkomen dat dit zich herhaalt. Je krijgt ook de kennis mee om andere ruimtes zelf aan te pakken. Ik bekijk al haar vele video's op you-tube die heel interessant en vooral motiverend zijn! Ook haar boek heeft een veel grotere impact op je doen en laten en is veel meer breeddenkend dan alleen maar opruimen/organiseren. Het is echt meer een "way of life" een rommelige kamer vol onnodige spullen vóór het opruimen

kamer na het opruimen met de hulp van professionele opruimcoach

Verder nog een héél grote DANKJEWEL aan De Kringwinkel om deze wedstrijd te organiseren en vooral om mij uit te kiezen door mijn jawel, "creatieve" manier om duidelijk te maken waarom ik recht had om deel te nemen/te winnen!   Het heeft mij op vele manieren meer rust gebracht!  Dank aan Nele voor de hulp én kennis die ik mijn hele leven zal onthouden! Het was voor mij een héél aangename dag en Nele, je bent (ook ) een toffe madam!"Kommentarer


bottom of page