top of page

"Nu pas leer ik echt iets aan mijn kids." – een ontroerende getuigenis van een alleenstaande mama

Bijgewerkt op: 23 apr.

Jaarlijks geef ik veel geld uit aan speelgoed en aan brol, overbodige dingen dus. Maar al een lange tijd voelde ik me niet meer lekker in ons eigen huis. Alles stond vol, iedere plek was bezet, ik voelde me slaaf in eigen huis en van de kids hun spullen.


Nergens nog een plek van rust. Ok, het waren allemaal leuke spullen, vooral voor de kids. Maar ik heb 4 kids en dan heb je snel veel spullen. Dit moest veranderen.

Ik legde iedere maand een som opzij en opruimcoach Nele was mijn cadeau om die rust te vinden , waar ik zo nood aan had. Maar toen bleek dat ook de kids die rust nodig hadden want ze zeiden: “Dit is niet enkel een cadeau voor jou, maar voor ons hele gezin.”


Na een mailtje, kreeg ik al snel een telefoontje terug en de week nadien werd het werkelijkheid. Ik kreeg al bij het eerste bezoek zo veel tips, en de volgende dag stond ik al in de Ikea. Iedere dag ging ik aan de slag met de tips. Alle kamers en badkamer zijn daardoor zo veranderd.


Wat we echt belangrijk vinden is gebleven, de rest naar de kringloopwinkel: 5 auto’s vol om andere kids gelukkig te maken. In plaats van 3 speelhoeken in de living, is er nu 1 speelhoek, 1 bureaugedeelte en een ruime kast.


Bij het eerstvolgende bezoek was Nele aangenaam verrast met de veranderingen. Samen hebben we de garage en waskot aangepakt. Het was zo fijn om samen met Nele en alle tips te kunnen werken.

Opruimen was voor het eerst niet lastig en door de structuur kreeg alles een vaste plek.

We zijn nu enkele weken verder en alles ligt er nog netjes bij. Ik ben een zeer blije mama maar ook mijn 4 kids zijn er super blij mee. Ons kleine huisje werd plots ruimer, klaarder en er is rust. Rust die iedereen nodig had.

De kids speelden vroeger met alles en niks, al het speelgoed werd uitgehaald en er werd 5 min met de poppen gespeeld, 5 min met de auto’s en ga zo maar door. Iedere avond mochten we nog een dik half uur opruimen, echt balen. Nu nemen ze een doos van een bepaald thema uit de kast, spelen daar de hele avond intens mee, wanneer ze gedaan hebben met spelen, gaat de doos in de kast en klaar. Wow! Plots hebben we meer tijd over en is er daardoor tijd om nog samen een spelletje Uno te spelen.
Ondertussen hebben we ook al bezoek gekregen, en iedereen zegt het zelfde: veel meer ruimte en klaarheid. Nog nooit ben ik zo tevreden geweest van mijn nieuwjaarsgeschenk. Iedere euro was het meer dan waard.

Nu pas leer ik echt iets aan mijn kids, kopen om te kopen maakt ons namelijk niet gelukkig. Spelen met wat we hebben en rust vinden, dit is belangrijk.

Voor mijzelf heb ik voorgenomen dit volgend jaar opnieuw te doen, terug even opfrissen zodat we dit gevoel kunnen behouden. Super bedankt voor de geweldige momenten, je tempo, ideeën, je persoon en vrolijkheid zijn fenomenaal . Mega veel dank vanwege heel ons gezinnetje.


E. en 4 happy kids

Comments


bottom of page