top of page

Zo organiseer je de mappen en cursussen in het secundair onderwijs!

Bijgewerkt op: 23 jan.

In het secundair onderwijs worden vakken veel meer opgesplitst dan in het lager onderwijs, zijn er verschillende leerkrachten, lokalen en wordt de agenda nog belangrijker. Elke dag ziet er anders uit: andere lessen, andere mappen.

Voor vele tieners helpt het dan om structuur aan te bieden, zodat ze niets vergeten of niet alles moeten meesleuren uit schrik iets te zullen vergeten.


Hier enkele tips:

  • Kies voor elk vak een dun mapje en een dikkere map in een bepaalde kleur.

  • Stop de cursus in de dikkere map.

organiseer je de mappen en cursussen

  • In het dunne mapje komt enkel het deel van cursus waar les over wordt gegeven. Dat mapje gaat mee naar school. De dikke map blijft thuis.

organiseer je de mappen en cursussen

organiseer je de mappen en cursussen

OPMERKING: je hoeft natuurlijk niet van elke kleur 2 mappen te kopen. Je kan de cursussen die thuisblijven ook samen in brede klasseermappen stoppen:


organiseer je de mappen en cursussen
organiseer je de mappen en cursussen
  • Op het lessenrooster en ook op Smartschool geef je de lessen dezelfde kleur als de mappen. Op die manier kan zoon- of dochterlief gemakkelijk zien welke mappen mee moeten naar school de volgende dag.


Op deze manier neemt je tiener enkel mee naar school wat hij of zij nodig heeft, en hoeft er niet met loodzware tassen gesleurd te worden. Op deze manier kunnen ze ook zelfstandig hun tas maken en hopelijk ook vlot studeren. ;)


En op deze manier krijg je tiener rust en overzicht in het hoofd en de boekentas.


 

Marijke - opruimcoach

Marijke is allround opruimcoach met expertise autisme en ad(h)d. Haar werkregio: Leuven en omstreken. Contacteer ons gerust voor hulp en advies: info@nelecolle.be - www.nelecolle.be

2 comentarios


Cindy De Wolf
Cindy De Wolf
01 sept 2021

Super georganiseerd. Was zelf ook al van plan om voor de zoon die vandaag start met kleurtjes te werken. Maar eerst nog even afwachten wat de vereisten van de school en leerkrachten zijn, voor ik mappen ga kopen die ik dan misschien niet kan gebruiken.

Me gusta

Zal hier ook eens kijken en organiseren ... misschien gaat het dan allemaal een beetje beter...😱volgende maanden op school of thuis...

Me gusta
bottom of page