top of page

Zo kan je geld besparen door op te ruimen.

Bijgewerkt op: 21 mei 2023

Opruimen doet veel: het brengt rust in je hoofd, je huis, je leven en ook … in je portemonnee. Ja hoor, je kan geld besparen door op te ruimen.

Hoe dan?


eurobiljetten van  5 tot 500 euro


1. Bewuster kopen

Door op te ruimen krijg je overzicht op wat je hebt, en wat je nodig hebt. Dat zorgt ervoor dat je eerder gaat kopen wat je nodig hebt, en minder verleid zal worden om overbodige spullen in huis te halen.


2. Maak een lijstje

Doordat je overzicht hebt, kan je gemakkelijker een boodschappenlijstje maken. Dat lijstje zorgt voor houvast mocht je toch verleid worden door reclame en aanbiedingen. Zo koop je wat je nodig hebt, en niet (of minder) wat je niet nodig hebt.

Een lijstje kan op een papiertje, in een schriftje, maar tegenwoordig bestaan heel wat handige apps om je lijstjes te maken.


Persoonlijke tip: mijn favoriet is Keep van Google. Deze digitale lijstjes hebben het grote voordeel dat je ze kan delen met huisgenoten. Wie het laatste uit de kast nam, vult het lijstje aan.


printscreen van digitaal boodschappenlijstje

3. Verkopen

Door af en toe door je kledij en spullen te gaan, kan er ook af en toe wat weg dat je misschien kan verkopen via apps als Vinted bijvoorbeeld. Dan bespaar je niet alleen geld, maar je verdient er zelfs wat aan!4. Koop tweedehands

Door zelf af en toe wat spullen bij de kringwinkel af te geven, zal je er ook zelf eerder aan denken om eens tweedehands te shoppen. Daar bespaar je heel wat mee én het is ook nog eens goed voor het milieu.


bovenaanzicht kringwinkel


5. Begrens

Bepaal hoeveel ruimte spullen mogen innemen en baken heel duidelijk af. Op die manier weet je heel duidelijk wanneer je genoeg spullen hebt en er zeker niet nog moet bijkopen. Zelfs niet op die leuke rommelmarkt.

Als je iets koopt wat je niet nodig hebt, betaalde je sowieso te veel.


6. Orde in de papieren

Ruim zeker ook je administratie op. Zorg voor een goed en overzichtelijk systeem. Daardoor voorkom je boetes en betaalherinneringen. Of dubbele verzekeringen en abonnementen waarvan je het bestaan niet meer wist.


Veel opruimplezier!

Nele


Opruimhulp? Vind je het niet gemakkelijk om alleen op te ruimen? Wij helpen je graag! KLIK HIER


**

Dit artikel verscheen ook op Wendy Online-magazine. Je vindt het hier: naar Wendy

Comments


bottom of page