top of page

Het keukenexperiment - DEEL 4 - DAG 11

In 2017 deed ik een keukenexperiment:

als opruimcoach wou ik nu eens echt onderzoeken wat ik gebruikte in de keuken, en wat eigenlijk overbodig was. Ik haalde alles uit mijn kasten en enkel wat we gebruikten ging er terug in. Hier is mijn verslag.
DEEL 4 - DAG 11

Dag 11 van het experiment, of 10 dagen na de start van dit ‘onderzoek’.

En opnieuw enkele nieuwe bewoners in de kasten.

Deze keer heb ik de foto’s genomen net na het legen van de vaatwas. Ondertussen stond wel alweer een nieuwe lading te wachten, maar niet meer dan 2 tassen, 2 lepels, een mes en 2 borden (een groot en een klein). Deze moet je er dus eventjes bijdenken.


En hier volgt dan dan de tussenstand na 11 dagen, vergeleken met de vorige update van 7 dagen, met toen een iets vollere vaatwasser.

Is die vaatwasmachine dan zo belangrijk?

Ik heb de indruk van wel. Mocht ik alles meteen afwassen en afdrogen hadden we sowieso veel minder spullen nodig. Nu zetten wij de vaatwas aan als hij vol is. En soms duurt dat even, zeker tijdens schoolweken.

Het is dan ook geen kleintje, heb ik de indruk. Om een beeld te geven: hier is hij volgeladen (en proper )


Daar kan toch een paar keer boterhammekes-eten in :).

Ok, de foto’s van de inhoud van de kasten nu, op dag 11 (rechts) in vergelijking met de inhoud op dag 7 (links):


De oplettende kijker zal zien dat er al eens een wijnflesje werd gekraakt.

En ik maakte een rode kool klaar. Zo’n echter, verse. En daar gebruik ik graag ‘een machientje’ voor.

Moet dat? Nee, je kan hem evengoed met een mes te lijf, maar het gaat we lekker snel en geeft een lekker fijn resultaat.


Het ‘machientje’ plaatste ik wel met alle attributen erbij terug in de kast, en dus niet enkel de onderdelen die ik gebruikte. Als ik het ooit weg zou doen, geef ik liefst de hele set door. En bovendien gebruik ik de andere onderdelen ook af en toe.

En er zijn nog variabelen, zoals bijvoorbeeld ‘de man’.

Zoals ik al vermoedde bij het begin van dit experiment, is, nu alles uit de kasten is, alles ook veel zichtbaarder. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat sommige spullen of ‘machientjes’ eerder in het oog springen dan in een overvolle lade.

En zo kwam het dat ‘de man’, die mij uiteindelijk toch maar dit experiment laat doen (ik zie je graag!), het wafelijzer-grill- en croque-machientje (3-in-1) bovenhaalde om croque monsieurs te maken.

‘Omdat we het toch eens moeten gebruiken he.’

Euh nee, eigenlijk werkt het zo niet, ik wil zien wat we normáál zouden gebruiken. En normáál staat dat machientje gepropt tussen andere spullen in een volle lade. En normáál gezien zou de man er niet aan denken om die lade open te trekken.

Bovendien maak ik croques eigenlijk gewoon op een ovenschaal: grote lading in 1 keer klaar en minder poetswerk.

Maar goed, het waren lekker croques, met liefde gemaakt (dank je wel!). En machientje gebruikt, dus staat het terug in de kast. Opnieuw met alle attributen erbij.

Voor wie het miste, hierzo:Ik wil graag ook nog even vermelden dat ik dan ook NIET de bedoeling heb om mijn keukenspullen tot het minimum te reduceren. Minimaliseren, zoals dat heet.

Ik wil in de eerste plaats eens letterlijk zien hoeveel van onze spullen we effectief nodig hebben of gebruiken.

Wat we met de overblijvende spullen zullen doen, weet ik nog niet. Dat zullen we stuk voor stuk bekijken.

Maar goed, ondertussen kon ik toch al één wasmand vrijmaken van de hoop op de vloer. Maar nog steeds staat er eigenlijk nog erg veel.


Beschamend veel.

Ook al ligt de besteklade bijvoorbeeld alweer goed vol, toch heb ik nog 3 bakjes met extra materiaal.


En o ja, voor de volledigheid of zeer kritische / koffie-lovende lezer: dit vergat ik nog te vermelden.

De man houdt van een lekkere (?), verse expresso / laté / koffie / … Ikzelf begrijp niets van het koffie-wereldje, maar dat zorgde er wel voor dat we dit machientje in huis hebben:


Met enkele speciale koffie-tasjes. Deze zal je daarom niet kunnen spotten in de kast-foto’s. Deze 4 tasjes worden dan ook écht gebruikt.

Nog niet halverwege, maar wat kan er nu gebeuren waardoor ik toch nog spullen uit de dozen zou nodig hebben? Oja, juist. Een feestje. Dit weekend.

Wordt vervolgd!


Comments


bottom of page