top of page

Het keukenexperiment - DEEL 3 - DAG 7

In 2017 deed ik een keukenexperiment:

als opruimcoach wou ik nu eens echt onderzoeken wat ik gebruikte in de keuken, en wat eigenlijk overbodig was. Ik haalde alles uit mijn kasten en enkel wat we gebruikten ging er terug in. Hier is mijn verslag.
DEEL 3 - DAG

Dag 7 van het experiment, of 6 dagen na de start van dit ‘onderzoek’.

Te weten: zondag ergens in de namiddag haalde ik de kasten leeg – de foto’s in deze post zijn van de volgende (zaterdag)voormiddag en de vaatwasmachine zat halfvol borden, glazen en bestek.

En ja hoor: een XL pot verse pompoensoep, een bloemkool-ovenschotel, vele boterhammen, een etentje bij vrienden en – off course – de Ikea, én enkele koffie- en wijnglasbezoekjes later beginnen de kasten zich toch een beetje te vullen.

De stand deze morgen (rechts) met de vergelijking met dag 2 (links):


Misschien lijkt het of er sommige dingen ook opnieuw verdwijnen, maar onderschat de rol – en capaciteit – van onze vaatwasser niet.

Bovendien staan er ook steeds wel enkele potjes en bakjes in de koelkast, zeker sinds we met onze eigen potjes en zakjes boodschappen doen.

Ook al geraken de kasten weer voller, of sommige toch, op de vloer staat echter nog steeds heel veel:Ik spotte wel al spullen die wellicht de kast niet meer in zullen komen. En dat ondanks mijn ontspul-sessie van enkele maanden geleden.

En ik niet alleen trouwens. Ook de man keek al eens bedenkelijk naar zijn dierbare, maar uitgebreide bierglazenverzameling. Zomaar, uit zichzelf.

Maar voorlopig gaat nog niets weg. Daarover beslissen we pas op het einde van deze maand... Spannend...


Comments


bottom of page