top of page

D.V.


Eerst en vooral sprak het feit dat jou boekt niet louter en alleen vertrekt vanuit het opruimen alleen mij enorm aan. Ik ben zelf een opruimer, een efficiënte werker en altijd in om te kijken wat er beter / handiger / sneller kan gedaan worden...

Helaas heb ik ook door een burn - out moeten ervaren dat het ‘vat met energie’ niet eindig is en dat, eens je zo hard in het rood gaat, je soms ook keihard vergeet waarmee je je batterijen weer opgeladen krijgt.

Na het lezen van de Marie Kondo’s, blogberichten over minimaliseren én een hoop leesvoer over burn - outwas ik heel erg benieuwd naar een boek die het over beiden had.

Na het lezen van het boek kan ik maar 1 ding zeggen: het heeft al mijn verwachtingen ingelost én meer dan dat! Je benoemt alles zo to the point en bovendien op een erg geestige manier dat je soms vergeet dat het boek met momenten een zware onderlaag heeft.

Net door die luchtigheid slaag je er doorheen het hele boek in om je boodschap duidelijk te maken. Dat het belangrijk is om naar jezelf te luisteren en je de vraag te durven stellen ‘wat vind ik hier nu echt van’, eerlijk durven zijn ook als er dingen zijn die je helemaal niet leuk vind en keuzes durven maken als je ergens helemaal de energie niet voor hebt! Het opruimen is het middel waarmee je dat proces kan in gang zetten, of in gang kan houden. Je moet je van de fysieke dingen de vraag stellen ‘wat wil ik hiermee doen’, ‘is het ballast’ ‘of wil ik dit houden’ ‘vind ik dit leuk’? En met het aanpakken van de fysieke items volgen de mentale items...

Voor mij is het dus een hit, jouw boek, die nagels met koppen sloeg.


bottom of page