top of page

Sinterklaas en de bergen speelgoed

Het is weer bijna zover. Net zoals elk jaar trekt de Sint binnnekort weer over de daken om speelgoed te brengen bij de brave kindjes Alleen hebben die kindjes vaak al veel speelgoed. En blijkt ook nog eens uit onderzoek dat veel speelgoed eigenlijk niet per definitie zorgt dat kinderen meer spelen.

En worden vele ouders gek van al dat rondslingerend speelgoed;Hoe kan je ervoor zorgen dat die berg niet blijft groeien?


Sinds enkele jaren gaan we veel bewuster om met de spullen die ons huis binnenkomen, en dus ook met het speelgoed. En ook al doen we zoveel mogelijk aan belevingscadeaus, de Sint brengt wél nog steeds speelgoed (al zal dat minderen nu onze kinderen ouder worden).Om de speelgoedberg beperkt te houden, hebben we wel 2 afspraken:

  • voor er 'nieuw' speelgoed in huis komt, moet er ook steeds wat speelgoed weg naar kinderen die het minder breed hebben

  • de Sint komt enkel bij ons. Niet meer bij de oma's en opa's (behalve snoepgoed), winkels, ...

Elk jaar bekijk ik samen met de kinderen welk speelgoed al lang niet meer werd aangeraakt. Soms is dat niet zo veel, andere jaren wat meer. Maar het feit dat er opnieuw wat 'nieuw' speelgoed (wat soms ook tweedehands is) in huis komt, maakt het selecteren voor mijn kinderen gemakkelijker.

Het mooie speelgoed brengen we naar een hulporganisatie, Een hart voor vluchtelingen Gent , een supersupersuperorganisatie die vluchtelingen en kansarmen ondersteunt.Op deze kaart kan je zien welke hulporganisaties er bij jou in de buurt zijn: https://www.nelecolle.be/waarkanikmetmijnspullenterecht

Staat jouw initiatief er nog niet op? https://forms.gle/Q4xCqgJnFRDT4wPT9


TIP!

  • kringwinkels hebben grote opslagruimtes, hulporganisaties vaak niet. Vraag daarom eerst even na welke spullen ze kunnen gebruiken.

  • geef enkel spullen en speelgoed dat echt nog mooi en bruikbaar is. Spullen die je zelf ook nog zou geven aan je kinderen / familie / vrienden.


Meer tips? Lees nog meer tips op deze blog.

bottom of page